Menu sylwestrowe
Przystawka:
Krem łososiowy na cieście francuskim / Hummus na cieście francuskim*
Danie główne:
Roladki z gęsiny w sosie z szarą kluską, modrą kapustą i pieczoną gruszką / Roladki warzywne w sosie wegańskim z szarą kluską, modrą kapustą i pieczoną gruszką*
Deser:
Deser sylwestrowy*
Stół wiejski:
szynka z komina, wędzony baleron, wędzona polędwica, boczek tradycyjny, kiełbasa swojska, pieczona
karkówka, boczek faszerowany, schab ze śliwką, galaretka z kurczaka, galaretka z ozorków, pasztet
Zdrowotel, smalec, pasztet warzywny*, sałatka jarzynowa*, smalec z fasoli*, ogórki kiszone*,
chleb wiejski*, ćwikła, chrzan, musztarda
Stół sałatkowy:
Sałatka gyros, sałatka z mandarynką i kozim serem, warzywa zakąskowe, deska serów, oliwy, sosy
Stół morski:
Pstrąg wędzony, śledzie w różnych smakach, rolady rybne, jajka z kawiorem, sałatka rybna
Napoje:
Kawa, herbata, woda, napoje owocowe, lampka szampana
Słodki stół:
Panna cotta, galaretki z owocami*, tiramisu, owoce z ajerkoniakiem, creme brulee, Tort sylwestrowy
Dania na ciepło:
Barszczyk czerwony*, Golonka w kapuście na piwie, Kapusta na piwie*
*dania dla wegan po uprzednim zgłoszeniu